NVDAT

De NVDAT is als zelfstandige beroepsvereniging lid van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Lees meer...

ACTUEEL

Nieuwe website van de NVDAT bijna operatief! Houd je inbox en social media in het oog voor meer informatie!


Danstherapie

Danstherapie is geschikt voor behandeling van diverse lichamelijke, emotionele, sociale, psychologische en psychiatrische klachten. Dergelijke klachten zijn altijd terug te zien in het lichaam en in de beweging. Daardoor zijn†ook via het lichaam en de beweging veranderingen op gang te brengen.

Binnen danstherapie staat het ‘doen en ervaren’ centraal. Daarmee is het zowel een geschikte therapie voor mensen die verbaal en rationeel heel sterk zijn, als voor mensen die gemakkelijker ervaringen opdoen via de non-verbale kant. Het kan ook een goede toevoeging zijn naast†verbale therapieŽn zoals psychotherapie.

Klachten waarvoor†danstherapie gezocht en gegeven wordt, zijn heel divers: burn-out, somberheid, spanningsklachten, onzekerheid, geremdheid, slaapstoornis, verliesverwerking, concentratieproblemen, agressie, pesten, grenzeloosheid, negatief zelfbeeld, dwangmatigheid, oorlogstrauma, lichamelijke klachten, lichamelijk trauma, angstklachten, seksueel misbruik, anorexia, boulimie, verslaving, realiteitsverlies, gedragsproblematiek, relatieproblematiek, gezinsproblematiek.


NVDAT Congres januari 2010


Vaktherapie

Voor meer informatie over danstherapie en andere vaktherapieŽn kunt u ook de website bezoeken van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

Om direct een danstherapeut te zoeken bij u in de buurt klik hier.
Voor†een folder voor clienten† klik hier.
Voor†een folder voor verwijzers†klik hier.

De videocompilatie†Vaktherapie in Beeld, een afstudeerproject dat (ex)cliŽnten van vaktherapieŽn in beeld brengt, is te bekijken op Facebook via: https://www.facebook.com/VaktherapieInBeeld.

< home

Danstherapie

Danstherapie maakt gebruik van lichaam en beweging voor verandering en/of verwerking van psychische klachten en problemen. Lees meer...

Vaktherapie

Danstherapie valt onder noemer vaktherapie , samen met beeldende, drama-, muziek, en psychomotorische therapie.
Lees meer...

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met†onze coordinatoren via
nvdat.info@vaktherapie.nl.
Lees meer...


Deze website is nog in ontwikkeling (laatst bijgewerkt 27 april 2016)